Omhels andere gedachtes

Deze website is voor een kunstproject dat op 2 mei 2019 gepresenteerd gaat worden op het Proefeiland op Steigereiland Noord, in het kader van de Dag voor de Empathie.

Via deze website wil ik verhalen uit de buurt over de buurt verzamelen. In de installatie die op 2 mei gepresenteerd worden, kunnen bezoekers dan deze verhalen terugluisteren, en zo gedachtes, herinneringen en dromen van andere buurtgenoten leren kennen. Het terugluisteren zal gebeuren door het omhelzen van een mannequin.

De verhalen worden opgenomen via deze website in een paar simpele stappen:


stap 1 : begin

Kies een van onderstaande beginzinnen...

stap 2 : opname

Maak je verhaal niet te lang - niet meer dan een minuut!

Sample rate wordt zichtbaar als opname is gestart...

stap 3 : terugluisteren

  Als je niet tevreden bent, dan kan je opnieuw een opname maken. Door op de knop "selecteer .." te drukken selecteer je het bestand om op te sturen. Als je niets selecteert, wordt de versie opgestuurd die als laatste is opgenomen.

  Je kan je eigen bestand opslaan op je eigen computer, tablet of telefoon door op de 'opslaan'-link te klikken.

  Als je de pagina verlaat worden de niet-opgestuurde bestanden gewist.

  stap 4 : insturen

  Ik krijg een foutmelding bij het insturen. Wat nu?

  Het kan zijn dat er iets misgaat bij het uploaden; in dat geval sla je bestand op met de download link die je bij stap 3 bij de speler vindt. Nu staat het bestand op je eigen computer of telefoon. Je kan deze file nu insturen via deze upload folder waar je toegang toe krijgt met het wachtwoord Empathie2mei of stuur de file mee met een email.

  Waarom wordt er naar mijn postcode gevraagd?

  Om te checken of de verhalen echt uit de buurt komen, vraag ik naar de postcode - alleen de vier cijfers, niet de letters (die naar de straat verwijzen). Deze vier cijfers van de postcode maken vervolgens deel uit van de bestandsnamen. Na afloop van het project zal ik de bestandsnamen hernoemen, zodat de postcode er niet meer in staat.

  Wat wordt er met de opnames gedaan?

  Deze zijn tijdens het evenement op Proefeiland op 2 mei te horen in de installatie "Omhels andere gedachtes". Na 2 mei, worden de bestanden misschien gebruikt als er interesse is om het project elders te laten zien, maar het is waarschijnlijker dat er voor een nieuwe presentatie nieuwe geluidsfragmenten worden verzameld. Na een jaar worden de geluidsfragmenten van mijn harde schijven verwijderd. Als je absoluut niet wil dat jouw geluidsfragment niet nog eens wordt gebruikt, stuur me dan een email, met de bestandsnaam die wordt aangegeven na het uploaden. Dan zorg ik dat het bestand na 2 mei wordt verwijderd.


  stap 5 : blijf op de hoogte (optioneel)

  Wil je op de hoogte blijven van dit project?

  Het emailadres zal alleen gebruikt worden om te informeren over dit project en na een jaar worden verwijderd (begin mei 2020).
  Omhels andere gedachten is een project van Marije Baalman. Ontwikkeld voor Nederland Wordt Beter en Alle Kleuren Oost, Week van de Empathie-evenement op Steigereiland Noord, 2 mei 2019.
  Many thanks to the code of the simple recorder js demo and the blog post on using Recorder.js to capture WAV audio.